GDPR

 

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Nelco hanterar dina personrelaterade uppgifter enligt den nya dataskyddsförordningen, GDPR, som trädde i kraft 25 maj 2018. Här kan du läsa om hur vi lagrar, samlar in, skyddar och använder dina personliga uppgifter.


ANSVAR FÖR PERSONUPPGIFTER

Nelco Contact AB ansvarar för behandlingen av de personuppgifter du lämnar till oss när du:

  • Ansöker om kundkonto
  • Efterfrågar information om våra produkter och tjänster via vår kundtjänst eller kundporta

 

Våra kontaktuppgifter:

NELCO CONTACT AB
Postadress:      Box 7104 / 192 07 Sollentuna / Sverige
Besöksadress: Bergkällavägen 29 / 192 79 Sollentuna / Sverige
Telefon:            +46 08 754 70 40
Fax:                     +46 08 754 80 51
Epost:                mail@nelco.se
Org.nr:               556614-6386

 

DINA RÄTTIGHETER

Du har rätt att få information om vilka personuppgifter om dig som vi lagrar, att när som helst begära en kopia av dessa samt att få dem korrigerade och raderade (med hänsyn till rådande lagstiftning). Du har rätt att begränsa behandlingen av dina personuppgifter. Du har även rätt att få dina personuppgifter i ett läsbart format eller att personuppgifterna flyttas till en annan personuppgiftsansvarig. Du har rätt att neka till direktmarknadsföring. För detta ändamål vänd dig till ovannämnda kontaktuppgifter. Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till Datainspektionen.

 

HUR VI ANVÄNDER DINA UPPGIFTER

Vi samlar in, lagrar och bearbetar dina data för genomförandet av köpprocessen, inklusive eventuella senare reklamationsfall samt egen marknadsföring. Nelco Contact AB lämnar ej ut personuppgifter till tredje part annat än till de som nämns i den fjärde punkten nedan. 

  • Vi lagrar ditt namn, befattning, adress, e-post, telefon och organisationsnummer vid registrering till kundportalen.
  • Uppgifterna behandlas av oss för att kunna hantera din order, offertförfrågan eller information som du har önskat från oss. Vi använder dem även för att administrera våra utskick samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till vårt nyhetsbrev.
  • Vi använder din e-postadress för att kunna bekräfta din beställning samt leverans och för att kunna kommunicera med dig. Din e-postadress används också som din identifiering (användarnamn) när du loggar in i vår e-handel.
  • Vi lämnar endast ut dina uppgifter till betrodd tredje part vid orderleverans (Postnord, DHL, Schenker etc), e-postverktyget (Paloma/Postman), webbleverantör (Parttrap AB) samt betaltjänst- och fakturasystem.


HEMSIDAN OCH COOKIES

Nelco vill leverera en bra upplevelse för besökarna på vår hemsida, vilket innebär att kunna presentera och marknadsföra skräddarsydda produkter som är anpassade till varje besökare. För detta använder vi oss av cookies för att kunna se hur våra besökare använder sig av vår hemsida. Det går att använda vår webbplats utan att låta oss lagra cookies dock blir upplevelsen inte lika personlig. Vidare använder vi cookies för att: 

  • Spara dina uppgifter om du väljer ”kom ihåg mig” när du loggar in.
  • Spara dina favoritprodukter och tidigare inköp.

 

HUR LÄNGE SPARAR VI DINA PERSONUPPGIFTER?

För bokföringsändamål sparar vi information i enlighet med gällande bokföringslagstiftning. Om du godkänt att ta emot marknadsföring genom nyhetsbrev kommer vi att spara ditt namn och e-postadress för detta ändamål tills du avregistrerar eller motsäger dig behandling av dina personuppgifter för direktmarknadsföring.

 

Har du frågor kring hur Nelco Contact AB hanterar dina personuppgifter enligt GDPR, eller vill radera dina uppgifter - kontakta mail@nelco.se.

 

 

Vi använder cookies för att ge dig en överlägsen användarupplevelse. Om du vill veta mer om cookies och hur vi använder dem, vänligen gå till vår cookie-sida. Fortsatt navigation i siten innebär att du accepterar vår cookiepolicy.